You are here

umlaut: Διεθνής εταιρεία μέτρησης αξιολογεί τις κυπριακές εταιρείες τηλεπικοινωνιών

15/07/2020 13:30

Βραβεύσεις δικτύων από κορυφαίες εταιρείες αξιολόγησης του εξωτερικού αυξάνουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών.

Μία από τις πιο γνωστές και διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες αξιολόγησης δικτύων είναι η umlaut. Παρέχοντας υπηρεσίες και λύσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών η γερμανική εταιρεία θεωρείται ως de facto βιομηχανικό πρότυπο στον κλάδο. Η μεθοδολογία της προσελκύει το ενδιαφέρον κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών παρόχων όπως η Vodafone Group, η Deutsche Telecom/ T-Mobile (Group), η Swisscom Ελβετίας, η Verizon (ΗΠΑ) και η EE (ΗΒ).

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 20 συμβουλευτικές υπηρεσίες και εταιρείες μηχανικής σε 50 τοποθεσίες παγκοσμίως, 4.300 εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες και μηχανικοί. Το προσωπικό τους παρέχει καινοτόμες λύσεις και μετασχηματισμούς σε όλες τις βιομηχανίες ακόμη και στο δημόσιο τομέα. Η δίκαιη, διαφανής και ανεξάρτητη αξιολόγηση όλων των δικτύων θεωρείται ως ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά της.

Ομολογουμένως, η αξιοπιστία της umlaut χαρίζει στις εταιρείες που υποβάλλονται στις μετρήσεις επιπλέον παράσημα. Συνεπώς η πρωτιά για το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Epic και η βράβευσή της με την πιστοποίηση "Best Mobile Network in Test" θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως μία μεγάλη επιτυχία. Η βράβευση έγινε βάσει συγκριτικών μετρήσεων δικτύου που διεξήγαγε η παγκόσμια ανεξάρτητη εταιρεία δοκιμών και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το βραβείο, της απονεμήθηκε μετά από εκτενή αξιολόγηση των εθνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας της Κύπρου για μια περίοδο 24 εβδομάδων. Συγκριτικά με τους κύριους ανταγωνιστές της στην κυπριακή αγορά η Epic κατέκτησε την πρώτη θέση σε:

  • Coverage Excellence - 4G Broadband focus. Πρόκειται για συγκριτικούς βασικούς δείκτες απόδοσης (ΚΡΙs) που μετρούν το εύρος και ποιότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών σε αστικές, ημιαστικές και άλλες περιοχές.
  • Time on Broadband.  Η κατηγορία καταγράφει την εμπειρία του τελικού χρήστη ο οποίος διαθέτει συσκευή και πλάνο 4G και μετρά την καλή ατομική επίδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω του «χρόνου παραμονής» του χρήστη στο δίκτυο 4G.
  • Fastest Speeds supporting HD (ταχύτητες από 5 Mbps και άνω). Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 5 Mbps και άνω.
  • Ultra-Fastest Speeds supporting UHD Video (ταχύτητες από 20 Mbps και άνω). Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 20 Mbps και άνω.
     
  • Best OTT Voice Class (απαιτείται latency 100 ms ή λιγότερο). Η κατηγορία μετρά την καλή ατομική επίδοση στη χρήση over-the-top φωνητικών υπηρεσιών, όπως φωνητικές κλήσεις μέσω Skype, WhatsApp και Viber.

Τέτοιες ανεξάρτητες μελέτες από εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας αναγνωρίζουν με τον πιο εμφατικό τρόπο τις προσπάθειες που γίνονται για αναβάθμιση των τηλεπικοινωνίων της χώρας ενώ συμβάλλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας μεταξύ των παρόχων.