You are here

Βαθιά ευγνωμοσύνη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές για την αυταπάρνηση και το έργο τους

24/09/2021 13:53

Οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, γιατροί, νοσηλευτές, νοσηλεύτριες και προσωπικό σε κάθε μονάδα δίνουν καθημερινά μάχη τόσο για την αντιμετώπιση και χειρισμό της πανδημίας Covid-19 αλλά και για την αδιάκοπη παροχή φροντίδας υψηλής ποιότητας σε κάθε πολίτη που τη χρειάζεται. Η διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού είναι βασική μας προτεραιότητα. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση της υγείας μας και εργάζονται με αυταπάρνηση. Στον αγώνα για συνεχή αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, o ΟΚΥπΥ είναι συνοδοιπόρος.

«Γνωρίζουμε τη δουλειά και νιώθουμε βαθιά ευγνωμοσύνη για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές των γιατρών και νοσηλευτών μας. Καθημερινά, κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να σώζονται ζωές, ενώ και την ίδια ώρα για να σημειώνεται βελτίωση σε κάθε περίθαλψη. Πέρα από την εξειδίκευση έχουν πολλαπλά ισχυρές ικανότητες και δίνουν μικρούς και μεγάλους αγώνες, με αυτοθυσία. Κρατάμε το ηθικό τους ψηλά και μαζί τους συνεχίζουμε ακούραστα. Η επιτυχία του συστήματος υγείας είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι» δήλωσε ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ κ. Χρίστης Λοϊζίδης.

Όταν απειλείται η υγεία ενός ανθρώπου, εναποθέτονται οι  ελπίδες στα νοσοκομεία και στα χέρια των γιατρών και των άλλων επαγγελματιών υγείας. Ο ΟΚΥπΥ δεν ταυτίζεται με οποιασδήποτε μορφής κακοδιαχείριση ασθενών. Καθήκον του Οργανισμού και όλων των αρμόδιων φορέων είναι η καλύτερη και πιο αποτελεσματική περίθαλψη για τον κάθε έναν και κάθε μία ασθενή.

Η απώλεια ή απομάκρυνση από αγαπημένα πρόσωπα προκαλεί αγανάκτηση και θυμό. Σε όλες τις μονάδες του ΟΚΥπΥ ικανοί και άξιοι επαγγελματίες υγείας με αγάπη και πολύτιμη συνεισφορά προστατεύουν την υγεία όλων μας. Η συνεχής και γενικευμένη επιθετική στάση εναντίον τους αδικεί την πλειοψηφία που επέλεξε ένα επάγγελμα που απαιτεί θυσίες και ισχυρές αντοχές.

Ο ΟΚΥπΥ είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας της Κύπρου. Στόχος του η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η υποστήριξη του προσωπικού του μέσω της επένδυσης στην εκπαίδευση και στις ικανότητές του, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.