You are here

Volkswagen Tiguan – έχει ανακηρυχθεί ως το καλύτερο SUV στην Ευρώπη

06/10/2008 12:04
Η πιο απαιτητική επιτροπή στην Ευρώπη έχει ανακηρύξει το Tiguan της Volkswagen το καλύτερο νέο μοντέλο στην κατηγορία ‘Off-Roaders και SUV’ και του έχει απονείμει το πολυπόθητο βραβείο Auto 1 Trophy. Σε μια διαδικασία που τράβηξε μήνες, πάνω από 40 εκατομμύρια αναγνώστες του περιοδικού Auto Bild, μαζί με επαγγελματίες του χώρου είχαν κληθεί να επιλέξουν τα καλύτερα οχήματα ανάμεσα σε 74 συνολικά μοντέλα.

«Το βραβείο αυτό αποτελεί επιστέγασμα ανά το παγκόσμιο που έχει σημειώσει από το λανσάρισμα του το Tiguan και βασικό στοιχείο επιτυχιών της διεθνούς στρατηγικής ανάπτυξης της Volkswagen. Προσωπικά θεωρώ ότι το έπαθλο αυτό αποτελεί τουλάχιστον επιβεβαίωση πως είμαστε στο σωστό δρόμο όσον αφορά τα προϊόντα μας,» τόνισε ο κος Hackenberg, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνου για το τμήμα ανάπτυξης της Volkswagen, σε ομιλία του μπροστά σε ακροατήριο 500 προσκεκλημένων.

Της απονομής του 17ου βραβείου «Auto 1 of Europe» προηγήθηκε μια πρωτοφανής διαδικασία ψηφοφορίας. Καταρχήν 40 εκατομμύρια αναγνώστες του περιοδικού Auto Bild σε 26 χώρες κλήθηκαν να ψηφίσουν το καλύτερο μοντέλο της χώρας τους. Οι Ελβετοί μάλιστα είχαν αναδείξει το Tiguan πρώτο με διαφορά. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι αναγνώστες επέλεξαν και το μοντέλο της αρεσκείας τους σε έξι διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων. Έπειτα τα τρία πρώτα μοντέλα στην αντίστοιχη κατηγορία υποβλήθηκαν σε σειρά δοκιμών σε πεδίο δοκιμής στη Ρώμη. Σε αυτή τη φάση, η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείτο από οδηγούς ράλι, τεχνικούς και αρχισυντάκτες, έπρεπε να επιλέξει το καλύτερο όχημα στην κάθε κατηγορία. Το Tiguan συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, νικώντας κατά κράτος τους ανταγωνιστές του.

Αυτή ήταν και η πιο πρόσφατη μιας σειράς διακρίσεων για το συγκεκριμένο μοντέλο της Volkswagen. Τον Νοέμβρη του 2007 το SUV της Volkswagen είχε λάβει το έπαθλο «Auto Trophy», έχοντας κερδίσει το βραβείο «Golden Steering Wheel» μόλις μερικές βδομάδες νωρίτερα.