You are here

Βραβεία AMVER: Σημαντική βράβευση των εταιρειών-Μελών του Επιμελητηρίου

13/09/2019 09:41

Πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά στις 11 Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό, η τελετή απονομής βραβείων για αναγνώριση των ναυτιλιακών εταιρειών που με πλοία τους λαμβάνουν μέρος στο εθελοντικό πρόγραμμα Αυτοματοποιημένης Αμοιβαίας Συνδρομής Πλοίων σε Επείγουσα Διάσωση (AMVER) της Αμερικανικής Ακτοφυλακής. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, την Αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία και την Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA). 

Το πρόγραμμα AMVER είναι ανοικτό για σκάφη οποιασδήποτε σημαίας και χώρας.  Εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό εθελοντικά διαθέτουν τα πλοία τους ως μέσα διάσωσης σε περίπτωση ανάγκης, δημιουργώντας έτσι ένα παγκόσμιο δίκτυο βοήθειας στην έρευνα και διάσωση στη θάλασσα.  Το πρόγραμμα παρέχει πληροφορίες για τις θέσεις των πλοίων αυτών ανά πάσα στιγμή και κάθε κέντρο συντονισμού διάσωσης παγκόσμια μπορεί μέσα από το πρόγραμμα να εντοπίσει και να καλέσει σε άμεση βοήθεια πλοία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και είναι κοντά σε ναυτικό, επιβάτη, σκάφος ή αεροπλάνο που κινδυνεύουν στη θάλασσα.

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συγχαίρει όλες της εταιρίες που βραβεύθηκαν φέτος για τη σημαντική και πολύχρονη συνεισφορά τους στην επιτυχία του προγράμματος AMVER και ιδιαίτερα τις εταιρείες Μέλη του Επιμελητηρίου που είναι:

  1. Bernhard Schulte Shipmanagement (Cyprus) Ltd.
  2. Columbia Shipmanagement Ltd.
  3. Donnelly Tanker Management
  4. Diana Wilhelmsen Management
  5. Enesel Ltd.
  6. FML Ship Management
  7. Interorient Marine Services
  8. Intership Navigation Co.
  9. Lemissoler Shipmanagemnt Ltd.
  10. Marlow Navigation Co. Ltd.
  11. Mastermind Shipmanagement Ltd.
  12. Matrix Ship Management Ltd.
  13. MSC Shipmanagement Ltd.