You are here

Βραβεία νεανικής επιχειρηματικότητας

15/10/2021 11:14

«Γε’ νέο Επιχειρείν 2020 και 2021»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/10/2021 με μεγάλη επιτυχία η τρίτη κατά συνέχεια ετήσια βράβευση νεανικής επιχειρηματικότητας “Γε’ νέο Επιχειρείν” που διοργανώνει το ΚΕΒΕ και το περιοδικό «Θεσσαλονίκης Δρώμενα» και στηρίζει η Ελληνική Τράπεζα.

Το βραβείο “Γε’ νέο Επιχειρείν” έλαβε το όνομα του από την ομώνυμη στήλη του περιοδικού «Θεσσαλονίκης Δρώμενα» και έχει καταστεί ένας νέος θεσμός που θα ενθαρρύνει και επιβραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα της χώρας μας.

Προσφωνώντας την εκδήλωση η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου, την οποία έθεσε υπο την αιγίδα της, εξήρε το ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι επιχειρηματίες, που αποτελούν το μέλλον και το μοχλό μετάβασης προς την ανάπτυξη και τη δημιουργία συνθηκών, που θα δημιουργήσουν νέες προοπτικές για την οικονομία και την πρόοδο της χώρας μας.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης τόνισε ότι το ΚΕΒΕ αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της νεανικής επιχειρηματικότητας, στηρίζει και ενθαρρύνει τους νέους με την ανάληψη ποικιλόμορφων πρωτοβουλιών στην προσπάθεια τους να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των επιχειρήσεων και στο πλαίσιο αυτό ανέλαβε την προώθηση του θεσμού βράβευσης νέων επιχειρηματιών κάτω των 40 ετών, με την απονομή των βραβείων νέων επιχειρηματιών «Γε’ νέο Επιχειρείν»

Τέλος ο κ. Παναγιώτης Καγιάς, εμπνευστής του θεσμού, χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους του Περιοδικού «Θεσσαλονίκη Δρώμενα» ανέφερε ότι μέσα από το συγκεκριμένο θεσμό έχουν βραβευτεί τα τελευταία χρόνια 137 νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα και Κύπρο.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου Ελλήνων και Κυπρίων νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ των ηγετών στο χώρο τους, λειτουργώντας ως πρότυπα για χιλιάδες άλλους νέους.  Ταυτόχρονα, ο θεσμός αποκτά και διεθνή ακτινοβολία με την επέκτασή του στο εξωτερικό και σε χώρες όπου ανθεί η Ελληνική διασπορά.

Οι φετινοί βραβευθέντες για τα βραβεία “Γε’ νέο Επιχειρείν 2020-2021 είναι:

  • Έρευνα, Καινοτομία,Τεχνολογία 2020

Γιάννης Χατζηκωνσταντούρας 

  • Υπηρεσίες 2021

Εύη Πολυδώρου                   

  • Βιοτεχνικές Επιχειρήσεις 2020

Άντρη Χατζηνικολάου         

  • Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογία 2021

Μιχάλης Τυρίμος

  • Εμπορικές Επιχειρήσεις 2021

Χρίστος Φωτιάδης              

  • Βιομηχανικές Επιχειρήσεις 2021

Μιχάλης Πέτρου 

  • Εμπορικές Επιχειρήσεις 2020

Αντρέας Αγρότης                

  • Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις 2020

Άννα Πιττάλη

  • Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις 2021

Κώστας Δίας Οικονόμου

  • Τουρισμός 2021

 

Αλέξανδρος Λεοτσάκος