You are here

Α’ Βραβείο Εκδοτικής Αρτιότητας για την έκδοση «Ενθύμιον Κερύνειας» του Πολιτιστικού Κέντρου της Marfin Laiki Bank

07/12/2009 09:15
Στην έκδοση «Ενθύμιον Κερύνειας» του Πολιτιστικού Κέντρου της Marfin Laiki Bank απονεμήθηκε φέτος το Α’ Βραβείο Εκδοτικής Αρτιότητας της Βιβλιογραφικής Εταιρείας Κύπρου και του περιοδικού «Κυπριακή Βιβλιοφιλία». Η απονομή του βραβείου έγινε στη διάρκεια τελετής, την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009, στη Λευκωσία.

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Marfin Laiki Bank μέσω του πλούσιου εκδοτικού έργου του έχει δημιουργήσει μια αξιόλογη παράδοση στον τομέα της προβολής της ιστορικής κληρονομιάς του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό κατατάσσεται και η πολυτελής δίγλωσση έκδοση «Ενθύμιον Κερύνειας». Το βιβλίο αυτό ακολουθεί το «Ενθύμιον Αμμοχώστου» και αποτελεί τον δεύτερο τόμο μιας σειράς εκδόσεων για τις πόλεις της Κύπρου. Μέσα από μια λεπτομερή ιστορική αναδρομή, τεκμηριωμένη με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, καρτ ποστάλ, γκραβούρες, χαρακτικά, χάρτες, εφημερίδες και άλλα ντοκουμέντα της εποχής, παρουσιάζεται η εξέλιξη των κυπριακών πόλεων από την αρχαιότητα μέχρι και την ανεξαρτησία.

Η έκδοση αποτελεί πραγματικά ένα «ενθύμιον» της Κερύνειας, αφού εκτός από την εκτεταμένη μελέτη της ιστορίας της πόλης συμπεριλαμβάνει και ανεκτίμητο φωτογραφικό υλικό, που θα προκαλέσει τη νοσταλγία σε όσους είχαν την ευτυχία να ζήσουν στην Κερύνεια και ταυτόχρονα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των νεότερων που τόσα ακούνε για τη μοναδική αυτή πόλη αλλά πολύ λίγα γνωρίζουν για την πραγματική ιστορία της.

Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για τη βραβευμένη έκδοση «Ενθύμιον Κερύνειας», όσο και για τις άλλες εκδόσεις του Κέντρου, παρακαλώ απευθυνθείτε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Marfin Laiki Bank (τηλ. 22-718601-3).