You are here

Το Βραβείο KAIST Future Mobility of the Year στη Hyundai

30/07/2020 11:08
  • Τα Βραβεία KAIST Future Mobility of the Year, που θεσπίστηκαν το 2019, αναγνωρίζουν πρωτοποριακές ιδέες για οχήματα του μέλλοντος.
  • Το HDC-6 NEPTUNE και το E-SCOOTER απέσπασαν τα βραβεία στις κατηγορίες Δημόσια & Εμπορικά Οχήματα και Προσωπικά Οχήματα αντίστοιχα.

Η Hyundai Motor Company ήταν η μεγάλη νικήτρια στην απονομή των βραβείων Future Mobility of the Year 2020, για το όχημα HDC-6 NEPTUNE και το E-SCOOTER. Τα βραβεία διοργανώνονται από το ίδρυμα Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) Graduate School for Green Transportation από το 2019 και επιβραβεύουν πρωτοποριακές ιδέες για οχήματα που συμβάλλουν στην εξέλιξη της αυτοκίνησης.

Οι 16 κριτές, ανεγνωρισμένοι δημοσιογράφοι, ειδικοί σε θέματα αυτοκίνησης, από 11 χώρες, κατέληξαν στην επιλογή της Hyundai μεταξύ 71 προτάσεων που έκαναν το ντεμπούτο τους

σε σαλόνια αυτοκινήτου ανά τον κόσμο, σε τρεις κατηγορίες: Ιδιωτικά, Δημόσια & Εμπορικά και Προσωπικά. Οι κριτές επαίνεσαν τη Hyundai για τις πρωτοποριακές προτάσεις της, που αφορούν τεχνολογίες και υπηρεσίες για το μέλλον της αυτοκίνησης.

Το βαρύ φορτηγό HDC-6 NEPTUNE, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Εμπορικών Αυτοκινήτων της Βορείου Αμερικής τον περασμένο Νοέμβριο και αντλεί έμπνευση από τα τρένα Art Deco της εποχής του 1930. Η ιδέα καταδεικνύει το όραμα της Hyundai για ένα μέλλον χωρίς ρύπους, όπως είναι και η εντεινόμενη απαίτηση σ’ όλο τον κόσμο.

Το E-SCOOTER παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Ειδών (CES) το 2017. Το πρωτοποριακό αυτό προσωπικό όχημα θα ενσωματωθεί σε μοντέλα αυτοκινήτων, θα φορτίζεται στη διάρκεια κίνησης του αυτοκινήτου και θα αποσπάται προς χρήση προσφέροντας λύση για το δύσκολο μέρος της διαδρομής, στα αστικά κέντρα με πυκνή τροχαία κίνηση.

“Το HDC-6 NEPTUNE αποτελεί τεχνολογικό πρεσβευτή της Hyundai, δείχνοντας το δρόμο για την αυτοκίνηση των επόμενων γενεών”, δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Hyundai, υπεύθυνος για το Hyundai Global Design Center.

“Το E-SCOOTER προσφέρει ευκολία στη χρήση και ανεξαρτησία στην αυτοκίνηση, θέτοντας νέες βάσεις στην κίνηση μέσα στα αστικά κέντρα”, δήλωσε με τη σειρά του ο Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ρομποτικής του Hyundai Motor Group.