You are here

Βραβείο καλύτερης Υπηρεσίας Θεματοφυλακής στη Marfin Laiki Bank

10/04/2008 15:47
Το διεθνές περιοδικό Money Markets στην έρευνα του για το 2007/2008ανέδειξε την Υπηρεσία Θεματοφυλακής της Marfin Laiki Bank ως την καλύτερη στην κατηγορία της μεταξύ των Υπηρεσιών Θεματοφυλακής στην Κύπρο (Best in class).

Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση του ψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρει το Τμήμα Θεματοφυλακής της Marfin Laiki Bank και των σταθερών αξιών για τις οποίες διακρίνεται, δηλαδή της αποτελεσματικότητας, της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας. Η Marfin Laiki Bank είναι ο πρώτος τραπεζικός οργανισμός που πρόσφερε υπηρεσίες Θεματοφυλακής στην Κύπρο, από το 1996, ταυτόχρονα με την έναρξη των εργασιών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Σήμερα, προσφέρει υπηρεσίες θεματοφυλακής τόσο στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Οι θεματοφύλακες τηρούν υπό την προστασία τους τις επενδύσεις του επενδυτή/επενδυτικών ταμείων και εταιρειών και ελέγχουν κάθε στιγμή τη νομιμότητα των κινήσεων στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων. Παράλληλα, αναλαμβάνουν την εκκαθάριση των εντολών αγοράς και πώλησης αξιών σύμφωνα με τις νόμιμες εντολές του πελάτη, τη φύλαξη αξιών, τη διαχείριση εταιρικών πράξεων των αξιών υπό φύλαξη, την είσπραξη μερίσματος των τόκων, την εκπροσώπηση στις γενικές συνελεύσεις κ.α.