You are here

Βραβείο σε κυπριακό κέρμα

15/01/2010 16:05
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το κυπριακό κέρμα ονομαστικής αξίας €2 έχει διακριθεί ως το καλύτερο κέρμα κυκλοφορίας «Best Trade Coin» σε διεθνή διαγωνισμό που διοργανώθηκε το 2009 από τον αμερικανικό Οργανισμό «Krause Publications», εκδότες των «World Coin News».

Πρόκειται για το σύνηθες κέρμα κυκλοφορίας €2, το οποίο στην όψη του φέρει σταυρόσχημο ειδώλιο που ανάγεται στη χαλκολιθική εποχή (3000 π.Χ.). Το ειδώλιο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της προϊστορικής τέχνης και του πολιτισμού της Κύπρου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής το κέρμα βραβεύτηκε για την υπεροχή του από άποψη αισθητικής, γενικότερης εμφάνισης και χρήσης ως κέρμα κυκλοφορίας.

Διεθνή βραβεία σε κυπριακά κέρματα έχουν απονεμηθεί και στο παρελθόν, γεγονός που αποτελεί αναγνώριση στο ποιοτικό έργο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου στην έκδοση κερμάτων, περιλαμβανομένων και των ειδικών εκδόσεων για συλλεκτικούς σκοπούς.

Το βραβείο θα απονεμηθεί σε ειδική τελετή που θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου 2010, στο Βερολίνο, στα πλαίσια της διεθνούς νομισματικής έκθεσης «World Money Fair».