You are here

Βράβευση Ανδρέα Παπαέλληνα για την προσφορά του στο κυπριακό επιχειρείν

01/12/2021 16:09

Ένα ακόμη βραβείο για την προσφορά του στο κυπριακό επιχειρείν και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας έλαβε ο κ. Ανδρέας Παπαέλληνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική.

Ο κ. Παπαέλληνας βραβεύτηκε με το τιμητικό βραβείο ΚΕΒΕ Business Leader για το έργο και τη συνολική του προσφορά στην επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης των ΚΕΒΕ Business Leader Awards, ανάμεσα σε άλλους εννέα Κύπριους επιχειρηματίες που διακρίθηκαν για το έργο τους.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαέλληνας εξέφρασε τις ευχαριστίες του, ενώ ανέδειξε τη σημασία της επιχειρηματικότητας στη στήριξη της οικονομίας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων. «Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται η χώρα, ο επιχειρηματικός κόσμος έχει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη της οικονομικής ανάκαμψης. Η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας είναι ο βασικότερος πυλώνας ανάπτυξης και ευημερίας. Η στήριξη από την πολιτεία και η δημιουργία κινήτρων και συνθηκών που ευνοούν την ανάπτυξη, είναι εκ των ων ουκ άνευ».

Ο κ. Παπαέλληνας εισήλθε στον επιχειρηματικό στίβο το 1954 στην ηλικία των 21 ετών, αναλαμβάνοντας την οικογενειακή επιχείρηση Χρ. Α. Παπαέλληνας και ΣΙΑ, η οποία δραστηριοποιείτο με την εμπορία φαρμάκων, καλλυντικών και καταναλωτικών αγαθών. Το 1963 ίδρυσε στην Αθήνα την Παπαέλληνας Ελλάς, θυγατρική της κυπριακής εταιρείας, από την οποία αποχώρησε τη δεκαετία του 1990 για να επικεντρωθεί στην κυπριακή αγορά.

Το 1997 ανέλαβε τη διαχείριση της Υπεραγοράς Χαραλαμπίδης στην Έγκωμη και το 1998 ίδρυσε τις Υπεραγορές Αλφαμέγα. Η εταιρεία αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου στην Κύπρο, με ένα δίκτυο 19 καταστημάτων και 2000 άτομα προσωπικό. Από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. των Υπεραγορών Αλφαμέγα ο κ. Παπαέλληνας οδήγησε την εταιρεία σε ανάπτυξη, παρά την παρατεταμένη περίοδο κρίσης που αντιμετώπισε η κυπριακή οικονομία μετά το 2013, ενώ σήμερα καθοδηγεί την εταιρεία κατά τη μετάβασή της στην ψηφιακή εποχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Υπεραγορές Αλφαμέγα πρωτοπορούν στον τομέα του E-Commerce, έχοντας δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα που προσφέρει παγκύπρια κάλυψη.