You are here

VTTV: Επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία

09/08/2019 12:48

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΤΕΠΑΚ, η VTTV επένδυσε πέραν των €45,000 για την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού

Συμφωνία συνεργασίας με την Ερευνητική Ομάδα EMERGE του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) σε θέματα έρευνας, σύναψε η VTT Vasiliko Ltd (VTTV), ιδιοκτήτρια εταιρεία τερματικού αποθήκευσης και διαχείρισης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό. Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας και της προσήλωσής της στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης μέσω συνεργειών με ακαδημαϊκά ιδρύματα σε θέματα έρευνας και καινοτομίας.

Στόχος της συνεργασίας είναι η «Ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης Δεδομένων για την Παρακολούθηση της Δομικής Ακεραιότητας και Επιτελεστικότητας  της Θαλάσσιας Προβλήτας (Jetty) και της Κυματικής Διαταραχής στο Βασιλικό». Το γεγονός ότι η VTTV διαθέτει ιδιόκτητη προβλήτα στο τερματικό αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό, την καθιστά ιδανική επιλογή για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας. Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, την έρευνα έχουν αναλάβει ο Λέκτορας Υπεράκτιας Μηχανικής/Κατασκευών, Δρ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, η Καθηγήτρια Αξιοπιστίας και Διαχείρισης Υποδομών, Δρ. Τούλα Ονουφρίου και ο Επίκουρος Καθηγητής σε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Δρ Παύλος Χριστοδουλίδης. Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο ερευνητικό πρόγραμμα,στο οποίο θα συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, καθώς επίσης μεταδιδακτορικοί ερευνητές.  Στην έρευνα επίσης θα συμμετέχει, εξειδικευμένο προσωπικό της VTTV.

Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της συνεργασίας, η VTTV επένδυσε πέραν των €45,000 για την αγορά και εγκατάσταση μετρητικού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει σταθμό παρακολούθησης κυμάτων, υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης καιρού και λογισμικό για την επεξεργασία δεδομένων, αλλά και απεικόνιση των αποτελεσμάτων που θα παρέχουν τα προαναφερθέντα συστήματα. Σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη εμπειρογνωμοσύνη και τον μετρητικό εξοπλισμό που έχει προσφέρει η Ερευνητική Ομάδα του EMERGE του ΤΕΠΑΚ καθώς και τα υπολογιστικά και μαθηματικά μοντέλα που αναπτύσσει, ο εξοπλισμός θα παρέχει μετρήσεις με στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος διαχείρισης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, το οποίο θα επιτρέπει στην VTTV να βελτιώσει τις πρακτικές διαχείρισης των παράκτιων και υπεράκτιων εγκαταστάσεων και υποδομών της και την αποτελεσματικότητα της συντήρησης τους, με στόχο την επίτευξη ασφάλειας στο μέγιστο δυνατό.

Επίσης οι μετρήσεις θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη αριθμητικού μοντέλου πρόγνωσης κυματικής διαταραχής της περιοχής, υποστηρίζοντας έτσι τις δραστηριότητες της VTTV και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο ενεργειακό κέντρο του Βασιλικού.

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα πραγματοποιηθεί εντός Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTTV, Γιώργος Παπαναστασίου, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση των υποδομών της βιομηχανίας και παράλληλα στη διάχυση τεχνογνωσίας προς την ακαδημαϊκή κοινότητα και στη βιομηχανία. «Τα αποτελέσματα της συνεργασίας της VTTV με το ΤΕΠΑΚ αναμένεται να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών μας και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη μίας βιώσιμης και κοινωνικά υπεύθυνης επιχείρησης», σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου.