You are here

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Τεχνολογικού Πανεπιστημίου και ΕΥ Κύπρου

08/07/2020 17:34

Με σκοπό την παροχή και ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η ΕΥ Κύπρου, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας.

To πρωτόκολλο συνυπέγραψαν τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στην Λεμεσό, ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Συνέταιρος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, Χαράλαμπος Κωσταντίνου.

Η συμφωνία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, οι κυριότερες από τις οποίες αφορούν κοινές πολιτιστικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, συμβουλευτικές/ επιστημονικές υπηρεσίες, κατάρτιση και υποβολή προτάσεων για κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, πτυχιακές και μεταπτυχιακές διατριβές και εργασίες στα πλαίσια μαθημάτων.  Προβλέπει επίσης την τοποθέτηση φοιτητών σε εργασιακούς χώρους (πρακτική άσκηση), χορήγηση υποτροφιών με τη μορφή κάλυψης διδάκτρων σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ή/και χρηματικών βραβείων σε φοιτητές του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας.

Όπως ανέφερε, ο Πρύτανης Καθ. Ζαφείρης, η συνεργασία με την ΕΥ Κύπρου συνάδει με τον στρατηγικό στόχο της ενδυνάμωσης της  διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με τον επιχειρηματικό κόσμο και ανοίγει προοπτικές εκπαιδευτικής και ερευνητικής δράσης.  Προς αυτή την κατεύθυνση το Πανεπιστήμιο προσβλέπει στην υλοποίηση δραστηριοτήτων που θα ενισχύσουν την κυπριακή οικονομία, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας από το Πανεπιστήμιο προς τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς και αντίστροφα.  

Στις άμεσες ενέργειες υλοποίησης δρομολογείται η κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και η διεύρυνση της συνεργασίας με δημιουργία έδρας EY στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.