You are here

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο λιμάνι Λεμεσού

13/08/2021 14:52

Συνεχίζονται από το πρωί οι διαβουλεύσεις του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών Σταύρου Μιχαήλ, ώστε να επιλυθεί το θέμα που προέκυψε με την απόφαση της DP World Limassol να μην προχωρήσει σε αναστολή της απόφασης για απόλυση προσωπικού, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται για 3η μέρα η απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι Λεμεσού. 

Ο κ. Μιχαήλ εισήλθε στο τερματικό γενικού φορτίου στις 09.00 και είχε δίωρη σύσκεψη με τη διεύθυνση της εταιρείας και τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκτελεστικό διευθυντή της, ο οποίος απουσιάζει.

Ακολούθως, ο ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών είχε συνομιλίες με συντεχνιακούς και στις 12.20 εισήλθε ξανά στα γραφεία της DP World Limassol, όπου συνεχίζεται η διαβούλευση. 

Σε δηλώσεις του το πρωί, μετά το πέρας της πρώτης σύσκεψης με την εταιρεία, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι "ως Υπουργείο Μεταφορών βρίσκομαι σήμερα εδώ ακριβώς γιατί μας ενδιαφέρει η απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού και όλο αυτό έχει αναστατώσει τους τομείς της οικονομίας και θέλουμε η απεργία αυτή να τελειώσει το συντομότερο δυνατό" . 

Η εταιρεία, συνέχισε, βρίσκεται σε διαβούλευση και με το Υπουργείο Εργασίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση για επιστροφή στην κανονικότητα.

Την ίδια ώρα, υπέδειξε ότι" πάντα υπάρχει μια μικρή επιφύλαξη, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μια εταιρεία, η οποία έχει και διοικητικά συμβούλια εκτός Κύπρου, ενώ ο εκτελεστικός της διευθυντής λείπει". 

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα παραμείνει όση ώρα χρειαστεί για να βρεθεί λύση, αφού το τερματικό πρέπει να λειτουργήσει ξανά το συντομότερο δυνατόν, όπως είπε. 

Τους απεργούς επισκέφθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι βουλευτές του ΑΚΕΛ και ο Επαρχιακός Γραμματέας του κόμματος στη Λεμεσό.