You are here

Ενίσχυση εξωτερικού εμπορίου τον Ιούλιο

24/10/2003 16:47
Αύξηση παρουσίασε το εξωτερικό εμπόριο τον Ιούλιο, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα η Στατιστική Υπηρεσία, οι εισαγωγές Ιουλίου αυξήθηκαν κατά 25% έναντι του περσινού Ιουλίου φθάνοντας τα £265 εκ. ενώ οι εξαγωγές είχαν μικρή αύξηση 4.3% πλησιάζοντας τα £49 εκ. Ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε κατά £216 εκ. τον Ιούλιο παρουσιάζοντας αύξηση 6.2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο Ιούλιος ήταν ο δεύτερος συνεχής μήνας φέτος που οι εξαγωγές παρουσιάζουν αύξηση σε σύγκριση με πέρσι. Όσον αφορά τις εισαγωγές, η αύξηση Ιουλίου ήταν η πρώτη από τον Μάρτιο.

7μηνο

Η μεγάλη αύξηση των εισαγωγών τον Ιούλιο διεύρυνε το εμπορικό έλλειμμα επταμήνου στο £1,1 δις, αφήνοντας το όμως 6.2% πιο κάτω από το έλλειμμα της αντίστοιχης περσινής περιόδου (£1,2 δις). Ολόκληρο το επτάμηνο, οι εισαγωγές είχαν μείωση 6.1% πέφτοντας στα £1,4 δις, ενώ οι εξαγωγές έπεσαν 5.4% στα £296 εκ.