You are here

ΚΕΒΕ: Επαφές με ελλαδικά Επιμελητήρια

26/05/2006 12:40
Στην Κύπρο λόγω της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κεντρικής ΄Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος θα έχει επαφές με τον επιχειρηματικό κόσμο, με στόχο την προώθηση των κυπρο – ελλαδικών εμπορικών συναλλαγών. Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, ο κ. Κασιμάτης είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου, Μάνθο Μαυρομάτη, όπου συζήτησαν για το κυπρο – ελλαδικό εμπόριο, το οποίο έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ.

«Ως γνωστό το 2005 οι κυπριακές εισαγωγές από Ελλάδα έφθασαν τα £507 εκ. σε σύγκριση με £406 εκ. το 2004. Παράλληλα οι κυπριακές εξαγωγές (εγχώριες και επανεξαγωγές) έφθασαν τα £82 εκ. σε σύγκριση με £65 εκ. το 2004», τονίζει το ΚΕΒΕ.

Οι κύριοι Κασιμάτης και Μαυρομάτης έγιναν δεκτοί και από τον Υπουργό Εμπορίου Γιώργο Λιλλήκα, με τον οποίο έκαναν γενική ανασκόπηση της θετικής πορείας των κυπρο-ελλαδικών επιχειρηματικών σχέσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την περαιτέρω προώθηση των σχέσεων αυτών, το ΚΕΒΕ διοργανώνει με το ΕΒΕ Θεσσαλονίκης επιχειρηματικό συμπόσιο στη Θεσσαλονίκη στις 22 Ιουνίου, στο οποίο θα μιλήσουν τόσο ο κ. Λιλλήκας όσο και ο Υφυπουργός Οικονομίας της Ελλάδας, κ. Χρίστος Φώλιας.

Καταλήγοντας το Επιμελητήριο τονίζει ότι η άριστη συνεργασία του με την Κεντρική ΄Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας επεκτείνεται τόσο στα Βαλκάνια, στην ΄Ενωση Βαλκανικών Επιμελητηρίων, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στα Ευρωπαϊκά Επιμελητήρια στα οποία ο κ. Κασιμάτης είναι αντιπρόεδρος.

Σ.Ι.