You are here

ΚΕΒΕ: Αιτία το πετρέλαιο για αύξηση εργοστασιακών τιμών

05/04/2006 13:34
Στις συνεχόμενες ψηλές τιμές που παρουσιάζουν οι τιμές των καυσίμων, αποδίδει το Κυπριακό και Εμπορικό Επιμελητήριο, την αύξηση που καταγράφουν οι εργοστασιακές τιμές των βιομηχανικών προϊόντων.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία, ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία που αντανακλά τις εργοστασιακές τιμών των βιομηχανικών προϊόντων, αυξήθηκε το Φεβρουάριο του 2006 κατά 5,6% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2005.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2006, ο δείκτης σημείωσε αύξηση 5,6% σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2005.

Όπως δήλωσε στη StockWatch, ο Διευθυντής Βιομηχανίας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής, «η άνοδος της τιμής του πετρελαίου ανέβασε και το κόστος των επιχειρήσεων καθώς αυξήθηκαν οι πρώτες ύλες και τα μεταφορικά που σχετίζονται με την ενέργεια»

Σύμφωνα με το Διευθυντή Βιομηχανίας του ΚΕΒΕ, η αύξηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής για το πρώτο εξάμηνο του 2006 επηρέασε το συνολικό κόστος παραγωγής των βιομηχανικών προϊόντων, καθώς αυξήθηκαν οι μισθοί και άρα το εργατικό κόστος.

Γ.Χ.