You are here

Το πετρέλαιο μούδιασε την κατανάλωση

07/07/2006 14:17
Μείωση 2,1% σημείωσε το φετινό Απρίλιο η δραστηριότητα στο λιανικό εμπόριο, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ο Σύνδεσμος Υπεραγορών Κύπρου αποδίδει τη μείωση Απριλίου - την πρώτη που σημειώνεται το φετινό χρόνο - στις αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στις τιμές των καυσίμων τον εν λόγω μήνα, που επηρέασε κατ’ επέκταση την τσέπη των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Υπηρεσίας, ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου περιορίστηκε το φετινό Απρίλιο στις 122,7 μονάδες έναντι 125,3 μονάδες τον περσινό Απρίλιο.

Όπως δήλωσε στη StockWatch ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Συνδέσμου Υπεραγορών Κύπρου, Ανδρέας Χατζηαδάμου, η μείωση που σημειώθηκε το φετινό Απρίλιο σχετίζεται με τις αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στις τιμές των καυσίμων και στην άσχημη ψυχολογία που συνόδευσε τους Κύπριους καταναλωτές.

Με θετικό πρόσημο το τετράμηνο

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2006 η δραστηριότητα στο λιανικό εμπόριο σημείωσε αύξηση 3,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005.

Γ.Χ.