You are here

Πηλείδου: Στην ναυτιλία δεν χωράει η μετριότητα 22:10

28/05/2019 22:00

Το πάθος, η επιμονή και η δημιουργικότητα είναι αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει όλους όσοι εμπλέκονται στην ναυτιλιακή βιομηχανία, στην οποία δεν χωράει η μετριότητα, ανέφερε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου, μιλώντας απόψε στη Λεμεσό.
 
Σε χαιρετισμό της, σε συνάντηση ανταλλαγής ιδεών που συνδιοργάνωσαν το Cyprus Marine Club και η εταιρεία παροχής επιχειρηματικών συμβουλών Maravilhosa, με θέμα το πάθος και τη δημιουργικότητα στο χώρο εργασίας, η κ.Πηλείδου υπέδειξε ότι η δημιουργία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για την κυβερνητική δέσμευση να διασφαλίσει και να ενισχύσει τον σημαντικό για την οικονομία ναυτιλιακό τομέα.
 
Η Υφυπουργός υπενθύμισε  τις δράσεις που υλοποιούνται με στόχο την προσφορά υψηλού επιπέδου ναυτιλιακών υπηρεσιών, μέσα και από τη συνέργεια του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ σημείωσε πως ο αριθμός των εταιρειών που περιλαμβάνονται στον φόρο χωρητικότητας (tonnage tax) έχουν αυξηθεί από 168 το 2017, σε 208 σήμερα, ενώ τα έσοδα πλοιοδιαχείρισης αυξήθηκαν κατά 11% το 2018, φτάνοντας τα 528 εκατομμύρια ευρώ ή 5% του Κυπριακού  Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.
 
Ανέφερε ακόμη πως ραχοκοκαλιά της στρατηγικής, στην οποία βασίζονται οι στόχοι και οι δράσεις του Υφυπουργείου, είναι η  διαφάνεια και η σταθερότητα, ενώ υπέδειξε τη σημασία προώθησης της έρευνας και της καινοτομίας και της εκπαίδευσης σε ναυτικά επαγγέλματα.
 
Οι ομιλητές της συζήτησης επικεντρώθηκαν σε τρεις βασικούς τομείς, την εκπαίδευση και την επαγγελματική ανέλιξη στο χώρο εργασίας, στις κρατικές και δημόσιες σχέσεις καθώς και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη.