You are here

Πτώση 28% στον κύκλο εργασιών μεταφορών

20/05/2021 15:06

Μείωση της τάξης του 27,9% σημείωσε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στις Μεταφορές και Αποθήκευση, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, υποχωρώντας στις 68,6 μονάδες (βάση 2015=100).

Κατά οικονομική δραστηριότητα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, μειώσεις σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους κατέγραψαν οι αεροπορικές μεταφορές κατά 86,3%, οι χερσαίες μεταφορές κατά 27,2%, η αποθήκευση και οι υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες κατά 26,9% και οι πλωτές μεταφορές κατά 26,0%.

Άνοδο που ανήλθε στο 10,0% κατέγραψαν οι ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες.

Η Στατιστική Υπηρεσία σημειώνει ότι οι μεγάλες αυξομειώσεις που παρουσιάζονται στις τιμές του δείκτη για τον κλάδο των αεροπορικών μεταφορών οφείλονται στο άνοιγμα/κλείσιμο αεροπορικών εταιρειών.

Ο Δείκτης παρακολουθεί τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις που αφορούν στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των χερσαίων μεταφορών και μεταφορών μέσω αγωγών, των πλωτών μεταφορών, των αεροπορικών μεταφορών, της αποθήκευσης και υποστηρικτικών προς τη μεταφορά δραστηριοτήτων και των ταχυδρομικών και ταχυμεταφορικών δραστηριοτήτων.