You are here

Βολές ασφαλιστών κατά Θράσου

13/07/2011 15:21
Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τις άστοχες και αδικαιολόγητες όπως τις χαρακτηρίζει δηλώσεις του προέδρου της ΑΗΚ, Χάρη Θράσου στην τηλεοπτική εκπομπή του Σίγμα την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011, με θέμα τα τραγικά γεγονότα στη Ναυτική Βάση Ζυγίου και την καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Θράσου σχολιάζοντας την ασφαλιστική κάλυψη αναφέρθηκε σε δήθεν τακτική των ασφαλιστικών εταιρειών να επικαλούνται διάφορα προσχήματα για να μην καταβάλλουν αποζημιώσεις.

«Είναι πραγματικά άξιον απορίας γιατί ο πρόεδρος ενός από τους μεγαλύτερους Ημικρατικούς Οργανισμούς, εκφράζεται τόσο απαξιωτικά και μηδενιστικά για το ρόλο της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας, ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες που αυτή καλείται να καταβάλει αποζημιώσεις που πιθανόν να ξεπεράσουν συνολικά το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ», τονίζει.

Πιστεύουμε, συνεχίζει, ότι προτού σπεύσει να διατυπώσει αδικαιολόγητα αυτές τις απόψεις θα ήταν φρονιμότερο αν ο κ. Θράσου ανέμενε τη διεξαγωγή της σχετικής διερεύνησης των γεγονότων από τους πραγματογνώμονες και την κοινοποίηση των θέσεων των εταιρειών.

«Παραπέμπουμε τον κ. Θράσου όχι μόνο στους αριθμούς των €477 εκ. αποζημιώσεων που κατέβαλε συνολικά η Ασφαλιστική Βιομηχανία το 2010 σε συμπολίτες μας ως αποζημιώσεις και ωφελήματα αλλά και στα ιστορικά αρχεία απαιτήσεων της ΑΗΚ για να διαπιστώσει κατά πόσον οι Ασφαλιστικές Εταιρείες ανταποκρίνονται με σοβαρότητα στο ρόλο τους», τονίζει.

«Η ΑΗΚ είναι ένας μεγάλος Οργανισμός που διαθέτει νομικούς, ασφαλιστικούς αλλά και όλων των ειδικοτήτων συμβούλους, οι οποίοι εργάσθηκαν για να διαμορφώσουν το ασφαλιστικό της πρόγραμμα. Οι οποιεσδήποτε απαιτήσεις που απορρέουν από αυτά τα γεγονότα θα διερευνηθούν και θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τις πρόνοιες του ασφαλιστικού αυτού προγράμματος».

«Συνεπώς θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος της ΑΗΚ θα αναγνωρίσει το ατόπημα του και θα ανακαλέσει τα σχόλια του», καταλήγει.