You are here

Κινητοποίηση ΠΕΟ κατά της ακρίβειας

02/11/2021 12:47

Με στόχο την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων που να προστατεύουν και να στηρίζουν τους εργαζόμενους, την κοινωνία ευρύτερα, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ αποφάσισε την διοργάνωση κινητοποίησης κατά της ακρίβειας σε όλες τις πόλεις το Σάββατο 13/11/2021.

Όπως αναφέρει η ΠΕΟ, τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι, οι ευπαθείς ομάδες, οι συνταξιούχοι, οι κύπριοι καταναλωτές βιώνουν ένα τσουνάμι συνεχών και αλυσιδωτών αυξήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Αυτή η κατάσταση, σημειώνεται, κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη θέση των εργαζομένων αφού στον ήδη βαρύ λογαριασμό που επωμίστηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης από το 2013, στα προβλήματα που προστέθηκαν από τη μείωση των εισοδημάτων από την πανδημία, προστίθεται τώρα και η σοβαρή διάβρωση και αποψίλωση των εισοδημάτων από τις αυξήσεις σε βασικά είδη και στα καύσιμα.
 
«Οι εργαζόμενοι, οι καταναλωτές πληρώνουμε τις αδυναμίες, την απρονοησία, την αδιαφορία της κυβέρνησης.  Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, η κοινωνία δεν αντέχει αυτό το βάρος, δεν αντέχει άλλο ροκάνισμα των εισοδημάτων», προστίθεται.
 
Απαιτούμε, αναφέρει η ΠΕΟ, την πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ ως μηχανισμού αποκατάστασης της αγοραστικής αξίας των μισθών, μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αύξηση των επιδομάτων πρόνοιας για να αντισταθμιστεί το αυξημένο κόστος διαβίωσης, αξιοποίηση του μηχανισμού της επιβολής πλαφόν σε βασικά είδη για προστασία από την αισχροκέρδεια και επαναλειτουργία της Επιτροπής Σιτηρών από το κράτος για να δημιουργηθούν τα αναγκαία στρατηγικά αποθέματα σε σιτηρά.

Στη Λευκωσία θα γίνει συγκέντρωση η ώρα 10:30 στο άνοιγμα της οδού Λήδρας, ομιλίες από Γ.Γ ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση και τον Γ.Γ της Κ.Ε τους ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου και πορεία σε εμπορικούς δρόμους.
 
Στη Λεμεσό, η ώρα 10:30 στο οίκημα της ΠΕΟ, πορεία σε εμπορικούς δρόμους της πόλης και κατάληξη στο Διοικητήριο.
 
Σε Λάρνακα – Αμμόχωστος, η συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία ΑΛΚΗΣ η ώρα 10:00 πμ και πορεία σε εμπορικούς δρόμους με κατάληξη την Πλατεία Φοινικούδων.
 
Στην Πάφο, η ώρα 10:00 πμ στο οίκημα της ΠΕΟ, πορεία σε εμπορικούς δρόμους και κατάληξη στον χώρο απέναντι από επαρχιακή διοίκηση.