You are here

ΑΗΚ: Αισιοδοξία Ρολάνδη – Προέδρου ΔΣ

21/06/2002 17:30
Σε τροχιά λύσης η συλλογική σύμβαση

Την αισιοδοξία τους ότι θα ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις κυβέρνησης και του προσωπικού της Αρχής Ηλεκτρισμού, με αφορμή την μη ανανέωση της συλλογικής σύμβασης (η οποία έληξε το 2000) εξέφρασαν ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης και ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Γεωργιάδης.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Ρολάνδης ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα, στη βάση του οποίου θα προχωρήσουν για επίλυση της διαφοράς, προσθέτοντας ότι σε δέκα περίπου μέρες το υπουργείο του θα καταλήξει στις τελικές του αποφάσεις, ύστερα και ύστερα θα παραπεμφθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

«Η δική μας παρότρυνση προς το Υπουργείο Οικονομικών θα είναι να διεκπεραιώσουν το θέμα το ταχύτερο δυνατό» είπε ο κ. Ρολάνδης, σημειώνοντας ότι έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Συντεχνίας Υπαλλήλων της ΑΗΚ. «Του έχω εξηγήσει ότι αποτελεί πρόθεση μας να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει.» είπε ο υπουργός.

Από της πλευράς του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ σημείωσε ότι το θέμα βαίνει προς επίλυση διαψεύδοντας ότι η διαφορά των δύο πλευρών βρίσκεται σε αδιέξοδο.