You are here

Ρολάνδης-Κληρίδης τρέχουν να αποτρέψουν τα μέτρα στην ΑΗΚ

26/07/2002 09:42
Τρέχει να προλάβει τα γεγονότα η κυβέρνηση και να αποτρέψει το ενδεχόμενο της δυναμικής κινητοποίησης των υπαλλήλων της Αρχής Ηλεκτρισμού, η οποία προγραμματίζεται να εκδηλωθεί στις 30 Ιουλίου. Το κρίσιμο σημείο είναι η επαπειλούμενη προειδοποίηση για σταδιακή διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια των απεργιακών μέτρων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Stockwatch, το πρωί ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΑΗΚ είχαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη με τον οποίο εξετάσθηκαν τα επίμαχα αιτήματα των συντεχνιών του προσωπικού της ΑΗΚ καθώς και το κόστος που ενδεχομένως θα συνεπάγεται για τα κρατικά ταμεία.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέλαβε να εξετάσει τα αιτήματα αυτά σε συνεργασία με τη διοίκηση προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών και να δοθούν απαντήσεις, αλλά και να γίνουν υποδείξεις προς στην ΑΗΚ ποια αιτήματα ή όχι θα πρέπει να ικανοποιηθούν, υπό την έννοια ότι, αυτά δεν θα επηρεάσουν τα αιτήματα του ευρύτερου ημικρατικού και δημόσιου τομέα.