You are here

Νέα κάλεσμα ΑΚΕΛ για ακρίβεια

16/09/2022 15:35

H ακρίβεια και ειδικά το κόστος στην ενέργεια, τόσο στον ηλεκτρισμό όσο και στα καύσιμα, προκαλούν τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, καλώντας εκ νέου την Κυβέρνηση να υιοθετήσει τις αποφάσεις που έχει λάβει η Βουλή με απόσυρση των αναφορών στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Σε δηλώσεις, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Λαϊκού, ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε ότι η ακρίβεια δεν προέκυψε από το πουθενά, αλλά αυτό που έχουν ανάγκη επιχειρήσεις και νοικοκυριά, είναι να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε, στο βαθμό του δυνατού, να την αντιμετωπίσουμε. Αποφάσεις, συνέχισε, έχουν ληφθεί από μέρους της Βουλής, με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν τα έχει αποδεχθεί, την στιγμή μάλιστα που η Ευρώπη παίρνει αποφάσεις προς την κατεύθυνση της μείωσης του κόστους της τιμής της ενέργειας, αλλά και για την στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

Επισκέφθηκε μια παραγωγική βιομηχανική μονάδα, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, κι άκουσε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, σε σχέση με την ακρίβεια. Κάλεσε δε την κυβέρνηση, ν’ αφήσει την παθητική στάση, να υιοθετήσει τις αποφάσεις της μεγάλης πλειοψηφίας της Βουλής για μείωση των φόρων στον ηλεκτρισμό και τα καύσιμα ώστε να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες, ν’ αντιμετωπίσουν όλοι το μεγάλο κόστος λόγω της ακρίβειας».

Σημείωσε επίσης, ότι το κράτος έχει την δυνατότητα να βοηθήσει, λέγοντας ότι στους 7 πρώτους μήνες η κυβέρνηση έχει εισπράξει 850 εκατ. ευρώ από τις φορολογίες. Η ίδια η κυβέρνηση, συνέχισε, έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις για αυξημένα έσοδα, πάνω από 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. «Οφείλει η κυβέρνηση, είναι υποχρέωσή της να επιστρέψει αυτά τα λεφτά στην οικονομία και την κοινωνία».

Ας ξεκινήσει, από την απόσυρση των αναφορών που έκανε στο Ανώτατο Δικαστήριο και να υιοθετήσει τις αποφάσεις που έχει λάβει η Βουλή, με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ, κατέληξε ο Στέφανος Στεφάνου.