You are here

Αυξημένη η κατανάλωση καυσίμων

25/01/2018 09:37

Το 2017 σημειώθηκε  αύξηση κατανάλωσης σε όλα τα καύσιμα της τάξης του 4% με 5% , σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκυπρίου Συνδέσμου Πρατηριούχων  Στέφανο Στεφάνου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως αυτό δείχνει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας στα νέα έργα που δημιουργούνται και η αύξηση του τουρισμού έχει βοηθήσει και στην αύξηση κατανάλωσης βενζίνης 95 και 98 και του πετρελαίου κίνησης.

Πρόσθεσε ωστόσο, πως αυτό που έχει μείνει πίσω και δεν παρουσιάζει την απαιτούμενη ζήτηση είναι το πετρέλαιο θέρμανσης  που λόγο των καιρικών συνθηκών και του ήπιου χειμώνα,  είναι πολύ μειωμένη η καύση πετρελαίου θέρμανσης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως εδώ και δύο μες τρεις εβδομάδες εντός Ιανουαρίου έχει σημειωθεί αύξηση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης λόγω του κρύου που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, η κίνηση του  πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να αυξηθεί γιατί – όπως είπε- ο καθένας ακόμη και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες θέλει να βάλει ελάχιστο πετρέλαιο για να ζεστάνει το σπίτι του.

Επιπρόσθετα επισήμανε πως  αυτή η συνεχιζόμενη αύξηση που παρατηρείται στην αγορά του αργού πετρελαίου από τα 45 δολάρια στα 64 δολάρια το βαρέλι  δυστυχώς  έχει ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και  οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

"Αυτό δεν είναι καλό για την οικονομία αλλά και για τους καταναλωτές" , κατέληξε ο κ. Στεφάνου .