You are here

Δεν αλλάζει η τιμή των καυσίμων

10/06/2002 20:31
Η πτωτική τάση που ακολουθεί τις τελευταίες μέρες η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές αλλά και η πτώση του δολαρίου έναντι της Κυπριακής λίρας άλλαξαν τα σχέδια του αρμόδιου Υπουργείου, που μετά από σχετική μελέτη αποφάσισε να αφήσει αμετάβλητη την τιμή των καυσίμων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αποφασίστηκε «να μην προωθηθεί θέμα αύξησης των τιμών των καυσίμων σ’ αυτό το στάδιο, γιατί το έλλειμμα στο δημόσιο ταμείο περιορίζεται αισθητά».

Η σημερινή απόφαση αναμένεται να έχει θετικές συνέπειες στις προσπάθειες που καταβάλλει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης να συγκρατήσει τον πληθωρισμό εντός των σχετικών πλαισίων που καθορίζονται από τη συνθήκη του Μάαστριχ. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν επίσης ότι η απόφαση μειώνει αισθητά τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων κατά την προσεχή συνεδρία του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας. Την εκτίμηση αυτή ενισχύει και η προχθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αφήσει αμετάβλητο το βασικό ευρωπαϊκό επιτόκιο.