You are here

Μικρή ανακούφιση από λογαριασμούς ρεύματος

19/08/2022 13:05

Μειώσεις αναμένεται να δουν οι καταναλωτές στα τιμολόγια της ΑΗΚ μέχρι και 1% σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Σε δηλώσεις της στην StockWatch η κ. Παπαδοπούλου, εξήγησε πως οι φθηνότεροι λογαριασμοί αποδίδονται στη μείωση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς το τελευταίο διάστημα.

Οι τιμές αυξήθηκαν κατά πολύ τους τελευταίους 12 μήνες σε όλες της χώρες της ΕΕ λόγω του ουκρανικού πολέμου.

Η μείωση της τάξης του 1% σε σχέση με τον Ιούλιο παρουσιάζεται στα τιμολόγια που στάλθηκαν, ενώ όλοι οι λογαριασμοί θα δουν και κλιμακωτή επιδότηση όπως αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου.

Ερωτηθείσα εάν είναι πιθανόν να δούμε ξανά αυξήσεις ίδιες με αυτές που σημειώθηκαν μέχρι σήμερα ή υψηλότερες, νοουμένου ότι οι τιμές πετρελαίου διεθνώς αυξάνονται ξανά, η κ. Παπαδοπούλου εξήγησε πως είναι πιθανόν, τονίζοντας πως η ΑΗΚ αγοράζει καύσιμα κάθε 2 εβδομάδες και η αύξηση στον λογαριασμό εμφανίζεται ετεροχρονισμένα.

Η κ. Παπαδοπούλου πρόσθεσε πως οι αυξήσεις εξαρτάται από το κόστος των καυσίμων, αφού το κόστος καυσίμων αντιστοιχεί στο 70% του λογαριασμού.

Μ.Κ.