You are here

Ζητούν διόρθωση λαθών στους λογαριασμούς ρεύματος

12/08/2022 16:21

Τον εντοπισμό και την επανόρθωση σε περιπτώσεις λανθασμένης καταγραφής κατανάλωσης ρεύματος από την ίδια την ΑΗΚ ζητά με ανακοίνωσή της την Παρασκευή η ΠΕΟ.

Όπως αναφέρεται, σε μια περίοδο που η πλειοψηφία των νοικοκυριών, ιδιαίτερα τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά όπως οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, τα νοικοκυριά που ζουν με κοινωνικά επιδόματα, βρίσκονται σε ένα ατέλειωτο καταιγισμό αυξήσεων στις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών, των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος, αυξήσεις που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, ήρθαν να προστεθούν οι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί στο ηλεκτρικό ρεύμα από τεχνικό λάθος όπως η ίδια η αρχή έχει παραδεχτεί.

Σύμφωνα με την ΠΕΟ, η απάντηση που η ΑΗΚ έδωσε ως διαδικασία επίλυσης του προβλήματος στους επηρεαζόμενους καταναλωτές, δεν είναι η καταλληλότερη και η αρμόζουσα, καθώς η αρχή δεν έλαβε υπόψη πώς οι συνταξιούχοι και όσοι δεν έχουν την απαιτούμενη τεχνολογία στα τηλέφωνα τους θα αιτηθούν διόρθωσης.

«Από τη στιγμή που αναγνωρίζει η Αρχή ότι υπάρχει λάθος στην μέτρηση της κατανάλωσης σε αριθμό πελατών οφείλει να το εντοπίσει και να προβεί σε ενέργειες επανόρθωσης χωρίς να χρειάζεται ο ίδιος ο καταναλωτής να το ζητήσει», καταλήγει η ανακοίνωση.