You are here

Ζητούν σύγκληση Συμβουλευτικής Επιτροπής Καταναλωτών

17/09/2021 12:39

Την άμεση σύγκληση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Καταναλωτών, της οποίας πρόεδρος είναι η Υπουργός Ενέργειας, για να συζητηθούν οι προβληματισμοί και οι απόψεις των εκπροσώπων των καταναλωτών λόγω και των συζητήσεων για την ανάγκη λήψης μέτρων για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων μέτρων προς ελάφρυνση των καταναλωτών, ζητά η ΠΕΟ.

Σε επιστολή της προς την Υπουργό Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης αναφέρει ότι η ΠΕΟ εδώ και λίγες βδομάδες έχει επίσης τοποθετηθεί δημόσια για την ανάγκη εφαρμογής ουσιαστικών μέτρων προστασίας των καταναλωτών σε σχέση και με τις σοβαρές αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων, οι οποίες έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις σε σειρά βασικών προϊόντων.

Ωστόσο, προστίθεται στην επιστολή, «διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι στις διαβουλεύσεις που γίνονται από το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας δεν περιλαμβάνονται, δυστυχώς, οι ίδιοι οι επηρεαζόμενοι και οι οργανώσεις που τους εκπροσωπούν στο θεσμοθετημένο κοινωνικό διάλογο. Ενώ υπάρχει η θεσμοθετημένη Συμβουλευτική Επιτροπή Καταναλωτών, η οποία συζητά τα ζητήματα που αφορούν τους καταναλωτές, αυτή δεν έχει συγκληθεί».

«Σας καλούμε όπως άμεσα συγκαλέσετε τη Συμβουλευτική Επιτροπή Καταναλωτών, της οποία είστε Πρόεδρος, για να συζητηθούν οι προβληματισμοί και οι απόψεις των εκπροσώπων των καταναλωτών», αναφέρεται καταληκτικά στην επιστολή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.