You are here

Ν. Λευκαρίτης: Έρχονται επενδύσεις στην περιοχή Ορόκλινης – Δεκέλειας

27/09/2021 12:59

Τεράστιο ενδιαφέρον επιδεικνύεται από ξένους και ντόπιους επενδυτές για αναπτύξεις στην περιοχή Ορόκλινης - Δεκέλειας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ και CEO του ομίλου Λευκαρίτη, Ντίνος Λευκαρίτης.  

«Από το 2023 και μετά η περιοχή αναμένεται να εισέλθει σε αναπτυξιακή πορεία», ανέφερε ο κ. Λευκαρίτης, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου με ευκαιρία την ημέρα του Τουρισμού.

Εξήγησε ότι «πριν το τέλος του χρόνου θα έχουν μετακινηθεί όλες οι δεξαμενές καυσίμων από την παραλιακή περιοχή Ορόκλινης - Δεκέλειας και θα ξεκινήσει η διαδικασία καθαρισμού της περιοχής».

Σημείωσε ότι «ήδη ένα μεγάλο κομμάτι που ανήκει στην εταιρείας μας είναι κατά 99% καθαρό και τον επόμενο μήνα θα αναλάβει το έργο του καθαρισμού του εδάφους ειδική εταιρεία, οπότε υπολογίζουμε ότι σε 12 μήνες θα είναι ολοκάθαρη η περιοχή στην οποία υπήρχαν οι εγκαταστάσεις της Πετρολίνα».

Σημείωσε ωστόσο, ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση των εγκαταστάσεων γκαζιού λόγω της καθυστέρησης που προέκυψε λόγω της πανδημίας. «Υπολογίζεται εντούτοις ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2022 θα έχει καθαρίσει η περιοχή και από τις εγκαταστάσεις του γκαζιού».

Διευκρίνισε ότι «όσον αφορά το υγραέριο, το θετικό είναι πως όταν φύγουν οι εγκαταστάσεις δεν χρειάζεται να καθαριστεί η περιοχή διότι είναι πάνω από το έδαφος και δεν προκαλεί μολύνσεις στο έδαφος, όπως οι δεξαμενές πετρελαίου».

Εξέφρασε τη θέση ότι μέχρι τέλος του 2022 αρχές του 2023 η περιοχή θα είναι πλήρως καθαρή από μόλυνση και άλλα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον κ. Λευκαρίτη, από το 2023 και μετά η περιοχή θα αρχίσει να αναπτύσσεται διότι οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα έχουν το χρόνο να προωθήσουν τις άδειες τους παράλληλα με τη διαδικασία καθαρισμού της περιοχής.

Της Ηρώς Ευθυμίου