You are here

Φωτοβολταϊκό πάρκο για τις ανάγκες Υπουργείου Γεωργίας

06/02/2023 16:41

Συμφωνία για την κατασκευή πρότυπου φωτοβολταϊκού πάρκου, για τις ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου της Κεντρικής Διοίκησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, υπογράφηκε τη Δευτέρα, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου.  

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Ανδρέα Γρηγορίου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΕΝΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ, Χαράλαμπο Δράκο, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή.

Το εν λόγω έργο θα κοστίσει περίπου 183 χιλιάδες ευρώ, συν ΦΠΑ και αναμένεται, να συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, αφού έχει σχεδιαστεί με βάση τις ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου της Κεντρικής Διοίκησης του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, θα διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα συνολικής δυναμικότητας 73 Kw, 28 χώρους στάθμευσης οχημάτων, εκ των οποίων οι 4 θα διαθέτουν φορτιστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων και οι υπόλοιποι 24 θα διαθέτουν πρόνοιες για εγκατάσταση φορτιστών και χώρους στάθμευσης ποδηλάτων. Περιμετρικά θα φυτευτούν θάμνοι και δέντρα για καλλωπισμό του χώρου. 

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για μια ενδεικτική δράση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προς υλοποίηση του στόχου για την ανάπτυξη μιας πράσινης κοινωνίας και οικονομίας, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη των εθνικών στόχων «Fit for 55» και τη μείωση της ρύπανσης και του ανθρακικού αποτυπώματος.

Το Φωτοβολταϊκό Πάρκο θα παράγει ηλεκτρισμό αθόρυβα, χωρίς απόβλητα και εκπομπές αερίων ρύπων, συμβάλλοντας σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αφού το κόστος ενέργειας θα μηδενίζεται.