You are here

Αλλάζει χέρια η διεύθυνση της ΑΗΚ

23/12/2021 14:44

Με νέο γενικό διευθυντή στο τιμόνι της θα βρεθεί η ΑΗΚ κατά την έναρξη λειτουργίας της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού το πρώτο εξάμηνο του 2022, καθώς ο υφιστάμενος γενικός διευθυντής του Οργανισμού Παναγιώτης Ολύμπιος, υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή του από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο κ. Ολύμπιος αποχωρεί τυπικά από τη θέση του στο τέλος Μαρτίου 2022, όμως λόγω προαφυπηρετικής άδειας αποχαιρετά την ΑΗΚ στο τέλος του χρόνου και τα καθήκοντα του αναλαμβάνει μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης τους, ένας εκ των εκτελεστικών διευθυντών του Οργανισμού.

Επικρατέστεροι για να αναλάβουν τη θέση σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch είναι οι διευθυντές Παραγωγής και Προμήθειας Μάκης Κοντός και Αλέξης Μιχαήλ αντίστοιχα, οι οποίοι βρίσκονται στο δυναμικό του Οργανισμού για αρκετά χρόνια, έχουν διατελέσει σε διάφορες θέσεις και έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για τη μεταβατική περίοδο.

Οριστική απόφαση όμως για το πρόσωπο που θα αναπλήρωση τον κ. Ολυμπίου στα καθήκοντα του μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να επιλεγεί ο επόμενος γ.δ. του Οργανισμού θα ληφθεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να συνέλθει για το λόγο αυτό πριν το τέλος του χρόνου, ενώ στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις για το θέμα στα ψηλά δώματα της ΑΗΚ.

Σε δηλώσεις στη StockWatch η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι το 5ετές συμβόλαιο του κ. Ολυμπίου λήγει κανονικά στις 2 Απριλίου του 2023, όμως λαμβάνοντας υπόψη το καλός νοούμενο συμφέρον της ΑΗΚ από το νέο περιβάλλον που θα προκύψει με το άνοιγμα της αγορά ηλεκτρισμού, επέλεξε να αποχωρήσει ένα χρόνο νωρίτερα ώστε να δοθεί το περιθώριο στον αντικαταστάτη του να προετοιμαστεί επαρκώς και να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του ανοίγματος της αγοράς.

Πρόσθεσε ότι κανονικά η θέση κενωνόταν στις αρχές Απριλίου, όμως λόγω προαφυπηρετικής άδειας ο κ. Ολύμπιου αποχωρεί στο τέλος του χρόνου.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι ήδη έχουν ετοιμασθεί η σύμβαση εργασίας του γενικού διευθυντή στη βάση πενταετούς συμβολαίου και έχει αποσταλεί στην υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσας Πηλείδου, η οποία με τη σειρά της θα την προωθήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.

Στη συνέχεια η ΑΗΚ θα προχωρήσει στα περαιτέρω βήματα για την πλήρωση της θέσης, η οποία αναμένεται ότι θα είναι ανοιχτή πέραν από πρόσωπα του Οργανισμού που πληρούν τα απαραίτητα προσόντα που θέτει το σχέδιο υπηρεσίας και σε πρόσωπα από τον ιδιωτικό τομέα με προϋπηρεσία στον τομέα της ενέργειας και της ηλεκτροπαραγωγής.

Της Ελένης Χαραλάμπους