You are here

ΠτΔ: Θετική ανταπόκριση εταίρων για ΑΟΖ

10/05/2019 10:38

Αυτό, το οποίο καταγράφεται είναι η θετική ανταπόκριση των εταίρων μας σε όσα άκουσαν στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Ρουμανία , είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κόσμος αναμένει έργα από την ΕΕ σε σχέση με τις προκλήσεις της Τουρκίας και ερωτηθείς αν θα υπάρξουν τέτοιες ενέργειες, είπε ότι «έχει λεχθεί και αυτό. Αυτό, το οποίο καταγράφεται είναι η θετική ανταπόκριση των εταίρων μας σε όσα άκουσαν. Πλην, όμως, δεν λαμβάνονται άμεσα μέτρα σε ένα Άτυπο Συμβούλιο το οποίο για άλλο σκοπό συνεκλήθη και να μην αναμένουμε κάτι ανάλογο ενδεχόμενα και στις 28 Μαΐου. Θα είναι την επομένη των εκλογών».

«Αυτό το οποίο καταγράφεται είναι η προσπάθεια δια της διπλωματικής οδού, να εξευρεθεί λύση. Εξαντλούνται πρώτα όλα τα στη διάθεση μέσα, όσων μπορούν να επηρεάσουν και εν συνεχεία λαμβάνονται οι αποφάσεις, σημείωσε».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία TOTAL σε σχέση με το οικόπεδο 7, ο Πρόεδρος είπε ότι «οτιδήποτε υπάρχει προς ανακοίνωση θα ανακοινωθεί την ώρα που πρέπει».

Κληθείς να πει ποιο ήταν το μήνυμα του Γάλλου Προέδρου κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο Σίμπιου της Ρουμανίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ήταν «σταθερή και ισχυρή συμπαράσταση».