You are here

Απριλιάτικο «δώρο» για τους καταναλωτές

04/04/2006 15:27

• Νέες αυξήσεις στα καύσιμα

• Από 0,3-1,5 σεντ στο πετρέλαιο

• Από 0,6-1 σεντ στη βενζίνη


Το γεγονός ότι πάνω από τα $67 δολάρια το βαρέλι ενισχύθηκαν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου καθώς η παραγωγή πετρελαίου στη Νιγηρία εξακολουθεί να είναι μειωμένη κατά 23%, οδήγησε και τις κυπριακές εταιρείες πετρελαιοειδών να προβούν σε αναθεώρηση της τιμολογιακής τους πολιτικής. Συγκεκριμένα, δύο εταιρείες, η ΕΚΟ και η Πετρολίνα, ανάρτησαν στα πρατήριά τους από σήμερα τις νέες αυξήσεις που κυμαίνονται μεταξύ 0,6-1 σεντ στην τιμή της βενζίνης και 0,3-1,5 σεντ στην τιμή του πετρελαίου.

Όπως ανέφερε στη StockWatch ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΚΟ, Ντίνος Παπαδόπουλος, οι νέες αυξήσεις, ιδιαίτερα στην τιμή της βενζίνης, οφείλονται στη στενότητα της προμήθειας στις ΗΠΑ. «Ένα μεγάλο διυλιστήριο της BP βρίσκεται εκτός λειτουργίας και ως φυσικό επακόλουθο υπάρχει αυξημένη ζήτηση, κάτι που έχει αντίκτυπο στις τιμές», επεσήμανε.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της Πετρολίνα δήλωσε πως ήταν αναμενόμενες οι νέες αυξήσεις με τη φόρα που ανεβαίνει η τιμή του μαύρου χρυσού διεθνώς. «Δεν είμαστε χώρα που παράγει πετρέλαιο και κάθε αυξήσεις που παρατηρούνται διεθνώς επηρεάζουν δυστυχώς και την Κύπρο», υπογράμμισε.

Τέλος, τόσο ο κ. Παπαδόπουλος όσο και ο εκπρόσωπος της Πετρολίνα ήταν επιφυλακτικοί ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες αυξήσεις ή ανατροπή αυτού του σκηνικού. «Θα αναμένουμε τα νέα μας φορτία. Είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε οποιεσδήποτε προβλέψεις», κατέληξαν.

Του Σωκράτη Ιωακείμ