You are here

Δεν ακριβαίνει το ρεύμα

20/01/2004 13:24
Επιτέλους και θετικά νέα για τα νοικοκυριά της Κύπρου. Μετά την αύξηση που σημειώθηκε στις τιμές των καυσίμων και τις αναμενόμενες αλυσιδωτές επιπτώσεις στο καλάθι της οικοκυράς, ήρθε σήμερα η Αρχή Ηλεκτρισμού να δώσει, έστω υπό αναστολή, μεταπρωτοχρονιάτικο «μποναμά». Τα πάγια τέλη του ηλεκτρικού ρεύματος παραμένουν ως έχουν μέχρι τον ερχόμενο Μάιο και δεν θα αυξηθούν κατά 2,8% όπως προβλέπει η σχετική απόφαση της ΑΗΚ.

Η διοίκηση και η διεύθυνση της Αρχής Ηλεκτρισμού κατέθεσαν την απόφασή τους αυτή ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής υιοθετώντας με αυτό τον τρόπο την εισήγηση του Υπουργικού Συμβουλίου να αναστείλει για πέντε μήνες την ειλημμένη απόφαση για αύξηση των τελών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ Γιώργος Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη ότι ήταν μια ορθή απόφαση σε μια δύσκολη περίοδο για τα νοικοκυριά, όπως είπε, και ευλπιστεί ότι οι διεθνείς συνθήκες μετά από λίγους μήνες θα επιτρέψουν στην Αρχή Ηλεκτρισμού να διατηρήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος όπως είναι σήμερα. Σημείωσε ακόμη ότι ένας θετικός παράγοντας προς την Αρχή Ηλεκτρισμού για να πάρει αυτή την απόφαση είναι και η ευνοϊκή ισοτιμία της κυπριακής έναντι του αμερικάνικού δολαρίου.

Του Λεύκου Χρίστου