You are here

Επαφές Αιγυπτιακής αντιπροσωπίας στην Κύπρο - Εμπόριο και πετρέλαια στην ατζέντα

26/06/2001 13:41
Με στόχο την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών και πρωτοκόλλου συνεργασίας που θα αυξήσουν τον όγκο εμπορίου και αμφίδρομων επενδύσεων μεταξύ Κύπρου-Αιγύπτου, βρίσκεται στην Κύπρο από χθες το απόγευμα, αιγυπτιακή αντιπροσωπεία της οποίας ηγείται ο Πρώτος Υφυπουργός Υπουργείου Οικονομίας και Εξωτερικού Εμπορίου της Αιγύπτου, Ελ Σαϊντ Φοουάντ Κασέμ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ.Κασέμ κατά την άφιξή του, ένα άλλο σημαντικό θέμα που θα απασχολήσει τις επαφές της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας με αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ των δύο χωρών και η μελέτη όλων των προοπτικών και πιθανοτήτων διμερούς συνεργασίας.

Παράλληλα ο Αιγύπτιος Πρέσβης στην Κύπρο Ομέρ Μετουάλι τόνισε ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου και χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας και τις συμφωνίες που θα υπογραφούν κατά τη διάρκεια της Τρίτης Σύσκεψης της Κοινής Κυπρο - Αιγυπτιακής Επιτροπής, στα πλαίσια της οποίας βρίσκεται στην Κύπρο η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία.

Στην αιγυπτιακή αντιπροσωπεία, η οποία πρόκειται σήμερα το μεσημέρι να συναντηθεί με τον Υπουργό Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νίκο Ρολάνδη, συμμετέχουν διευθυντικά στελέχη Υπουργείων και κρατικών οργανισμών της Αιγύπτου.

Επίσης μέχρι την Παρακευή 29 Ιουνίου, αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες για τη σύσταση ενός κοινού Συμβουλίου και μιας Επιτροπής για την ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου.