You are here

Επαφές Αμερικανού ΥΦΕΞ για ενεργειακούς πόρους στην Κύπρο

16/11/2018 09:27

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον.

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Φάνον θα έχει στις 09:30 συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο κ. Φάνον θα περιοδεύσει στο Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο, από τις 11 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, και πως κατά την περιοδεία του θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για να συζητήσει την ενεργειακή ασφάλεια και την περιφερειακή συνεργασία σε ενεργειακά θέματα.

«Το ταξίδι του θα αναδείξει τις οικονομικές ευκαιρίες στον ενεργειακό τομέα για την ανάπτυξη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχετικές εξαγωγές και θα ενθαρρύνει τις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες για αυξημένη περιφερειακή σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.