You are here

Επαφές υπουργού ενέργειας στο Χιούστον

12/03/2019 12:16

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Λακκοτρύπης μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, στο Χιούστον του Τέξας, για να λάβει μέρος, στο διεθνές ενεργειακό συνέδριο CERA Week 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, ο κ. Λακκοτρύπης θα συμμετάσχει στην αυριανή συζήτηση με θέμα τις ανακαλύψεις φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου («Εastern Mediterranean Gas Renaissance»), μαζί με τους Υπουργούς Ενέργειας της Ελλάδας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ Γιώργο Σταθάκη, Tarek El Molla και Yuval Steinitz.

Επιπλέον, κατόπιν πρόσκλησης του Αμερικανού Υπουργού Ενέργειας Rick Perry θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στο 1ο Υπουργικό και Επενδυτικό Φόρουμ της Εταιρικής Σχέσης για Διατλαντική Ενεργειακή Συνεργασία, το οποίο θα διεξαχθεί την Πέμπτη και θα συμπεριλαμβάνει συζήτηση επί θεμάτων όπως η ενεργειακή ασφάλεια, οι περιφερειακές προκλήσεις και τα νέα έργα υποδομής.

Στο πλαίσιο του CERAWeek 2019, ο κ. Λακκοτρύπης θα συναντηθεί, επίσης, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδιο για Ενεργειακούς Πόρους  Francis R. Fannon, ενώ θα παρακαθίσει και σε τετραμερή συνάντηση με τους ομολόγους του Υπουργούς Ενέργειας της Ελλάδας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ, στην παρουσία αξιωματούχων των ΗΠΑ. Παράλληλα, προγραμματίζεται να έχει σειρά επαφών με τους επικεφαλής διεθνών εταιρειών πετρελαίου και αερίου, περιλαμβανομένων αυτών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Ενέργειας θα αναχωρήσει για την Κύπρο την Παρασκευή, 15 Μαρτίου.