You are here

Η ΑΗΚ στο μετοχικό κεφάλαιο ΔΕΦΑ

09/03/2020 12:51

Υπεγράφη σήμερα, στα γραφεία της ΔΕΦΑ (Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου), η συμμετοχή της ΑΗΚ (Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου) στο μετοχικό σχήμα της Εταιρείας Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην επίτευξη του στόχου για την ανάπτυξη υποδομών έλευσης φυσικού αερίου.

«Είναι η κατάληξη μιας πολυετούς προσπάθειας που παράλληλα ενδυναμώνει το ρόλο της ΑΗΚ στη νέα ενεργειακή εποχή που διανύει η Κύπρος. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η ΑΗΚ μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΥΦΑ με ποσοστό 30%.  Η συμμετοχή της ΑΗΚ στην Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου, αποτελεί κοινή στρατηγική επιλογή που ενισχύει την ΕΤΥΦΑ και ταυτόχρονα συμβάλλει στο μετασχηματισμό της ΑΗΚ ώστε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις νέες ενεργειακές προκλήσεις, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής σύγκλισης», αναφέρεται.

Ο πρόεδρος της ΔΕΦΑ Συμεών Κασσιανίδης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε την ΑΗΚ στο έργο που θα αποτελέσει αναπτυξιακό σταθμό για τη χώρα. Το φυσικό αέριο αποτελεί το καύσιμο του 21ου αιώνα δίνοντας μια εξωστρεφή διέξοδο στο μικρό και απομονωμένο ενεργειακό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας.