You are here

Κανονικά προχωρά το πρόγραμμα γεωτρήσεων

20/10/2020 14:32

Κανονικά προχωρά το πρόγραμμα των γεωτρήσεων, δήλωσε η Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, προσθέτοντας πως συνεχίζονται οι συναντήσεις και επικοινωνίες.

Σε δηλώσεις της στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου, στο πλαίσιο περιοδείας της με τη συνοδεία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου και άλλους υπηρεσιακούς, η κ. Πηλείδου είπε ότι έχουν αύριο συναντήσεις με τις εταιρείες Total και ENI, ενώ σε συνεχή επικοινωνία βρίσκονται με την Εxxon Mobil όσον αφορά τη γεώτρηση που τροχοδρομείται για τον Σεπτέμβριο με Oκτώβριο 2021.

Όσον αφορά το τεμάχιο Αφροδίτη, η κ. Πηλείδου ανέφερε πως βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη Chevron, Delek και Shell για όλα τα ζητήματα, τα οποία διαχειρίζονται, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι ο κορωνοϊός και το δεύτερο κύμα, δεν θα δημιουργήσουν εμπόδια.

Πρόσθεσε πως και το Υπουργείο Ενέργειας αλλά και οι εταιρείες συνεχίζουν το πλάνο με την προϋπόθεση και την πεποίθηση ότι δεν θα παρουσιαστούν περαιτέρω προβλήματα. Υιοθετούμε και τα κατάλληλα μέτρα και συζητούμε τα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να υιοθετηθούν, ούτως ώστε, όπως είπε, να μπορέσουν να συνεχίσουν οι δραστηριότητες εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Ερωτηθείσα αν οι εταιρείες επηρεάζονται μόνο από την πανδημία η Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας απάντησε πως κατά κύριο λόγο ναι, σημειώνοντας ωστόσο πως δυστυχώς η πανδημία δημιούργησε πρόβλημα στην αγορά και στις τιμές που είναι κάτι που είναι αλληλένδετο με τον κορωνοϊό, όπως είπε.

Εξήγησε πως είναι τόσο οι πρακτικές δυσκολίες όσο και το γεγονός ότι δυστυχώς μειώνονται και τα επίπεδα επένδυσης που γίνονται παγκοσμίως. Ευτυχώς στην Κύπρο, συνέχισε, αυτό δεν μας έχει επηρεάσει στο παρόν στάδιο, και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επηρεάσει.