You are here

Καύσιμα: Δεύτερες σκέψεις κάνει η Κυβέρνηση;

18/04/2002 07:41
Η μείωση της τιμής του αργού πετρελαίου διεθνώς φαίνεται να διαφοροποιεί την αρχική απόφαση της κυβέρνησης και δεν αποκλείεται ότι καταθέτοντας σήμερα τον κανονισμό στη βουλή για αναθεώρηση των τιμών των καυσίμων, η κυβερνητική πρόταση θα προβλέπει αύξηση λιγότερη από 4 σεντ.

Πληροφορίες της SW αναφέρουν ότι ο υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους, ο οποίος αναπληροί τον υπουργό Εμπορίου που απουσιάζει στο εξωτερικό, θα έχει το πρωί τελική σύσκεψη με επιτελείς του τμήματος ενέργειας του υπουργείου εμπορίου για να ληφθεί η τελική απόφαση βάσει της διακύμανσης που θα έχει η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή ταμπλό. Χθες πάντως η τιμή ήταν $26, ένα δολάριο κάτω από την τιμή που δημιούργησε τις αρχικές ανησυχίες της Κυβέρνησης.

Αρμόδια πηγή επιβεβαίωσε στη SW ότι ο υπουργός Γεωργίας ευνοεί την κατάθεση κανονισμού ο οποίος θα προβλέπει αύξηση στις τιμές των καυσίμων τρία σεντ αντί τέσσερα. Παράλληλα θα ανακοινωθεί και ο τρόπος αποζημίωσης των αγροτών, πράγμα το οποίο η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να πράξει.

Η κυβερνητική πρόταση θα προβλέπει την παροχή αποζημιώσεων ύψους 1,4 εκατομμύριων λιρών ποσό το οποίο θα δοθεί στις αγροτικές οργανώσεις για να το διαμοιράσουν στα μέλη τους.

Στην τελική διαμόρφωση των θέσεων της Κυβέρνησης, πάντως, αναμένεται να παίξει ρόλο και η αναμενόμενη αντίδραση που θα βρει από τα κόμματα της τριμερούς. Όπως έγραψε χθες η "SW" και τα τρία κόμματα φαίνεται να αντιτίθενται σε αύξηση 4 σεντ.