You are here

Καύσιμα: Μικρότερη η πτώση διότι έκλεισε η κάνουλα από τα κατεχόμενα

07/12/2020 12:38

Αισθητή μείωση παρατηρείται στην κατανάλωση καυσίμων κυρίως βενζίνης 95 οκτανίων καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού δεν επιτρέπει τις μεγάλες μετακινήσεις ενώ την ίδια ώρα περιορίζονται οι αγορές καυσίμων από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι πωλήσεις καυσίμων από τα πρατήρια το δεκάμηνο του 2020 είναι μειωμένες κατά 54 χιλ. τόνους σε σχέση με πέρσι, στις 516,7 χιλ. τόνους από 570,4 χιλ. τόνους το δεκάμηνο 2019.

Ο εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πετρολίνα, Ντίνος Λευκαρίτης, αναφέρει στη StockWatch ότι οι πωλήσεις μετά τα lockdowns και τους περιορισμούς είναι αρκετά κάτω.

Αναφορικά με τη βενζίνη 95 οκτανίων η μείωση φθάνει το 15,7% ενώ στο πετρέλαιο κίνησης η μείωση είναι 6,7%.

«Tο μόνο καλό σε αυτό το κακό είναι ότι έχουμε «πιάσει» αυτούς που πήγαιναν στα κατεχόμενα. Ένα ποσοστό 18% φαίνεται ήταν κατανάλωση καυσίμων που πήγαινε στα κατεχόμενα. Αυτό ισοζύγισε τη μείωση που παρατηρήθηκε», τονίζει, επισημαίνοντας ότι μετά τα πιο αυστηρά μέτρα οι πωλήσεις είναι αισθητά μειωμένες.

Μετά τις οδηγίες της κυβέρνησης για προστασία και πρόληψη από τον κορωνοϊό, τα πρατήρια πετρελαιοειδών έχουν σταματήσει κάποιες από τις υπηρεσίες τους, όπως είναι το πλύσιμο αυτοκινήτων. Σημειώνει επίσης ότι οι πωλήσεις προϊόντων μέσα από τα πρατήρια σταμάτησαν καθώς πλέον οι πελάτες δεν εισέρχονται σε αυτά.

Κληθείς να απαντήσει εάν η εταιρεία του θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού λόγω των μειωμένων πωλήσεων, ο κ. Λευκαρίτης σημείωσε ότι «σε αυτό το στάδιο όχι δεν θα προχωρήσουμε σε απολύσεις».Πρόσθεσε ότι έγινε διευθέτηση με μέρος του προσωπικού στην Aviaton με αποχώρηση γύρω στους 10 υπαλλήλους.

Της Γεωργίας Χαννή