You are here

Λακκοτρύπης: Συνεχίζει ο ενεργειακός σχεδιασμός

23/02/2018 20:33

Αρνητική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης τη νέα παρεμπόδιση του γεωτρητικού σκάφους της ΕΝΙ, SAIPEM12000 να προσεγγίσει τον στόχο «Σουπιά», τονίζοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση συνεχίζει τον ενεργειακό της σχεδιασμό.
 
Το γεωτρύπανο κατέβαλε σήμερα νέα προσπάθεια να προσεγγίσει τον γεωτρητικό στόχο, αλλά παρεμποδίστηκε από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία και μετά από απειλή για χρήση βίας αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν.
 
«Όλο αυτό το διάστημα, αφήσαμε χώρο στη διπλωματία να λειτουργήσει και αφού δεν υπήρξε αποτέλεσμα, κάναμε ακόμη μια προσπάθεια προσέγγισης του στόχου και με την απειλή χρήσης βίας το γεωτρύπανο αναγκάσθηκε να απομακρυνθεί», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Λακκοτρύπης.
 
«Παρόλο που είναι μια αρνητική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη γεώτρηση στον στόχο Σουπιά, εντούτοις εμείς συνεχίζουμε να υλοποιούμε τον ενεργειακό μας σχεδιασμό», πρόσθεσε.
 
Τέλος, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως το γεωτρύπανο της ΕΝΙ αναμένεται να παραμείνει στη Λεμεσό για περίοδο δύο έως τεσσάρων ημερών για φορτοεκφόρτωση κάποιων υλικών και εν συνεχεία θα αναχωρήσει για το Μαρόκο, όπου έχει συμβατικές υποχρεώσεις.