You are here

Μείωση 3,3% στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος

22/01/2021 11:09

Νέες μειωμένες τιμές ηλεκτρισμού ρεύματος αποφάσισε η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με βάση τη μεθοδολογία διατιμήσεων, η ΑΗΚ έχει υποχρέωση να υποβάλλει κάθε χρόνο στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) νέες διατιμήσεις για έγκριση. Οι τιμές χρέωσης των διατιμήσεων είναι υπολογισμένες με σκοπό την ανάκτηση των επιτρεπόμενων εσόδων της για το συγκεκριμένο έτος.

Η ΡΑΕΚ ενέκρινε πρόσφατα τα νέα σχέδια διατιμήσεων για το έτος 2021. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, η μείωση στις τιμές ανέρχεται σε 3,2% κατά μέσο όρο ενώ για τους οικιακούς καταναλωτές φθάνει το 3,3%.

Οι νέες διατιμήσεις έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021. Διευκρινίζεται ότι, η εφαρμογή των νέων διατιμήσεων θα αρχίσει από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας ως εξής:

-για τους μηνιαίους πελάτες, των οποίων η καταγραφή των ενδείξεων των μετρητών τους θα γίνεται από το τέλος Ιανουαρίου 2021, και,

-για τους διμηνιαίους πελάτες, των οποίων η καταγραφή των ενδείξεων των μετρητών τους θα γίνεται από την 1η Μαρτίου 2021 και μετά.

Γ.Χ.