You are here

«Μπλακ - άουτ» στις 30 Ιουλίου

24/07/2002 12:17
Οι συντεχνίες της ΑΗΚ μειώνουν στο 50% την παροχή ρεύματος

Ένα πρωτόγνωρο «μπλακ- άουτ» θα ζήσει η Κύπρος στις 30 Ιουλίου, αλλά οι συνέπειες θα είναι ευρύτερες και αρνητικότατες δεδομένου ότι θα λάβει χώρα μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση υλοποίησης της προειδοποίησης της συντεχνίας των υπαλλήλων της ΑΗΚ ότι την συγκεκριμένη ημέρα η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθεί στο 50%, αν μέχρι τότε δεν υπάρξει σύγκλιση απόψεων και συμφωνία στην ανανέωση της συλλογικής σύμβασης του προσωπικού.

Σε μια καθοριστική παρέμβαση, ο αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος, υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το πιθανότερο αύριο το απόγευμα, σε μια ύστατη προσπάθεια αποτροπής δυσάρεστων εξελίξεων θα έχει συναντήσεις με την συντεχνιακή πλευρά αναφορικά με κάποια προβλήματα «που ανέκυψαν με την υπηρεσία Δημόσιας Διοίκησης και προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών».

Ο κ. Ρολάνδης απέφυγε να πει κατά πόσον πρόκειται για εκβιαστική κίνηση εκ μέρους της συντεχνίας των υπαλλήλων της ΑΗΚ, αλλά επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε σχετικά τόσο από το ΔΣ της Αρχής όσο και από τους συνδικαλιστές. «Μου τηλεφώνησαν και εκπρόσωποι των συντεχνιών ότι προτίθενται να μειώσουν κατά 50% τη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας είχαν φθάσει σε καταληκτικό σημείο εξεύρεσης συναινετικής λύσης.

«Έχουν ήδη γίνει υποχωρήσεις αρκετές εκατέρωθεν και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τη Πέμπτη το αργότερο, θα πρέπει να καταλήξουμε», είχε πει ο Νίκος Ρολάνδης, προσθέτοντας ότι έχει μιλήσει και με τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Οικονομικών «και είμεθα τόσο κοντά που νομίζω ότι δεν πρέπει να έχουμε πρόβλημα».

Του Κυριάκου Κυριακίδη