You are here

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Noble, ανακοίνωσε η Chevron

05/10/2020 20:50

Η Chevron Corporation ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Noble Energy, Inc., καθώς οι μέτοχοι της Noble ενέκριναν τη συμφωνία.

Η συμφωνία είχε υπογραφεί τον Ιούλιο  και όπως αναμενόταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε μερικούς μήνες και σήμερα ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, Michael Wirth ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους υπαλλήλους και μετόχους της Noble Energy’s στη Chevron. Τα υψηλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία της Noble συμπληρώνουν το χαρτοφυλάκιο της Chevron, ενώ ο συνδυασμός τους αναμένεται να έχει ισχυρά οικονομικά οφέλη».

Στα τέλη Αυγούστου οι εταιρείες Chevron και Noble Energy είχαν επαναβεβαιώσει τη σημασία που αποδίδουν στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη, στο πλαίσιο των στρατηγικών ενεργειακών τους σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου ο Πρόεδρος  Αναστασιάδης είχε τηλεδιάσκεψη με τον Μάικλ Γουίρθ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Chevron. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Noble Energy Ντέιβιντ Στόβερ, καθώς και αξιωματούχοι των δύο εταιρειών.

Οι εταιρείες τότε είχαν διαβεβαιώσει για την πρόθεση τους να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν με τον προγραμματισμό για την αξιοποίηση του κοιτάσματος, παρά τη σχετική καθυστέρηση που παρατηρήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Είχαν εκφράσει επίσης, την επιθυμία τους να επισκεφθούν την Κύπρο μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.