You are here

Πιέζει για ολοκλήρωση Ενεργειακού Κέντρου το προεδρικό

17/01/2022 14:44

Τα δύο πόδια των αρμοδίων σε ένα παπούτσι,  μπαίνουν μετά τις οδηγίες του προέδρου της Δημοκρατίας για επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των έργων που σχετίζονται με τη δημιουργία του Ενεργειακού Κέντρου στην περιοχή Βασιλικού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε σήμερα για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη δημιουργία του Ενεργειακού Κέντρου στην περιοχή.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η ανά δεκαπενθήμερο προετοιμασία έκθεσης καταγραφής της προόδου των έργων που εκκρεμούν, ενώ για κάθε τομέα θα ορισθεί υπεύθυνος έργου, ο οποίος θα παρακολουθεί την πρόοδο και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι κοινοτήτων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως με μεθοδική και συλλογική συνεργασία διασφαλίζεται η αποτελεσματική υλοποίηση των αποφάσεων.

Οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το προσωπικό του ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες που διατύπωσαν μετά την πυρκαγιά σε βιομηχανία της περιοχής στις 11 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας στην περιοχή, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις, τόσο από πλευράς κατοίκων της περιοχής, όσο και εκ μέρους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, οι οποίες προτάσσουν ζητήματα ασφάλειας και πυρόσβεσης.

Στις επικρίσεις απάντησαν, με δηλώσεις στη StockWatch, τόσο η υπουργός Ενέργειας, όσο και το τμήμα Περιβάλλοντος, το οποίο ανέμενε την έκβαση σχετικών πορισμάτων για να καθορίσει τα αναγκαία προς λήψη μέτρα.