You are here

ΣΕΚ: Υπερφολογημένο το πετρέλαιο θέρμανσης

14/10/2004 18:39
Μήνυμα προς την κυβέρνηση να μειώσει το φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης έστειλε με σημερινή της ανακοίνωση η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ). Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σήμερα το πετρέλαιο φορολογείται πέραν από το επιτρεπτό και προβλεπόμενο όριο. Για αυτό καλεί την κυβέρνηση «να προχωρήσει τάχιστα στη μείωση της φορολογίας στα επίπεδα που μας συστήνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί έτσι μόνο θα αποκατασταθεί η τάξη και θα διορθωθεί η αδικία που συντελέσθηκε τα τελευταία χρόνια σε βάρος του Κύπριου καταναλωτή, λόγω της υπέρμετρης φορολογίας που επιβλήθηκε στο πετρέλαιο θέρμανσης».

Σημειώνει ακόμα πως η μείωση του φόρου δεν πρέπει να συνδυασθεί με άλλες αυξήσεις, ενώ εκφράζει την εκτίμηση ότι «στο συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να υπάρξουν καθαρές λύσεις και όχι ημίμετρα, ενώ η πολιτεία θα πρέπει να αντιληφθεί πως το πετρέλαιο θέρμανσης είναι είδος πρώτης ανάγκης και όχι είδος πολυτέλειας».

Να πούμε πάντως ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει φόρμουλα για μείωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης κατά 4 σεντς. Η πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών.

Του Γιώργου Αγαπίου