You are here

Στα 20 σεντ ανά λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

17/10/2002 16:07
Γύρω στα 20 σεντ ανά λίτρο - με σημερινές τιμές της πώλησης διεθνώς του πετρελαίου – θα στοιχίζει στους καταναλωτές το πετρέλαιο θέρμανσης, ύστερα από τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για μείωση του φόρου κατανάλωσης στα 4 σεντ το λίτρο. Παράλληλα, το αρμόδιο υπουργείο μελετά και το ενδεχόμενο να τύχει μεγαλύτερης επιδότησης το πετρέλαιο θέρμανσης σε χωριά που βρίσκονται πάνω από συγκεκριμένο υψόμετρο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκο Ρολάνδη, μελετώνται τρόποι για την επιστροφή του μέρους του ποσού που θα καταβάλλουν οι καταναλωτές, καθώς η κατανάλωση δεν θα είναι η ίδια σε όλα τα νοικοκυριά. «Πονοκέφαλο» πάντως, αποτελεί για το υπουργείο η εξεύρεση του τρόπου για την επιστροφή του ποσού στο τέλος της περιόδου, αφού το ποσό θα ποικίλλει από νοικοκυριό σε νοικοκυριό.

Πάντως, ο Νίκος Ρολάνδης διαβεβαίωσε ότι στην συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου, το υπουργείο του θα καταθέσει την οριστική πρόταση για τη μέθοδο επιστροφής των χρημάτων στους καταναλωτές.

Του Κυριάκου Κυριακίδη