You are here

Στο επίκεντρο το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

04/09/2020 13:21

Η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου είχε την Παρασκευή μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση της ΑΗΚ, με επίκεντρο συζήτησης την πορεία υλοποίησης του στρατηγικού στόχου του Υπουργείου για άνοιγμα της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, η Υπουργός τόνισε ότι η δημιουργία μίας βιώσιμης και ανταγωνιστικής αγοράς ενέργειας είναι εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας, με οφέλη για τον καταναλωτή και τις επιχειρήσεις.

Κατά την ενημέρωση από το ΔΣ, δόθηκε επίσης έμφαση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΑΗΚ και τις προσπάθειες για την έλευση του φυσικού αερίου και την αξιοποίηση των ΑΠΕ.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ Μιχάλης Κωμοδρόμος παρουσίασε τις στρατηγικές προτεραιότητες του αναπτυξιακού προγράμματος του οργανισμού και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στον χώρο της ενέργειας στην Κύπρο, με έμφαση τη συμμετοχή στην Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) για την έλευση του φυσικού αερίου και την προσήλωση στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
 
 Ανέφερε επίσης πως με ανοικτούς ορίζοντες και το βλέμμα στο μέλλον, Διοίκηση και Διεύθυνση της ΑΗΚ προσβλέπουν σε μια ποιοτική και παραγωγική συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για την επίτευξη του κοινού στόχου: να δώσουν στην Κύπρο ενέργεια ανάπτυξης και προόδου.

Μεταξύ άλλων, η κα Πηλείδου ενημερώθηκε για την εντατικοποίηση της προσπάθειας που ξεκίνησε εν μέσω της πανδημίας για την αύξηση των επιπέδων ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των καταναλωτών, για τα προγράμματα εγκατάστασης έξυπνων μετρητών και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, για τη στρατηγική διείσδυση των ΑΠΕ, καθώς και για το έργο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δημόσια σχολικά κτήρια, μία απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου του περασμένου Νοεμβρίου που ανατέθηκε στην ΑΗΚ για υλοποίηση.